Sohbet Girişi
Yemek yapmak özellikle de kadınlar için bir yetenek göstergesidir. Her birey ailesine ve çevresindeki insanlara lezzetli ve güzel yemekler yapmak ister. Yemek yapmaya yeni başlayanlar için bu etkinlik daha zor hale gelebilir. Oysaki basit ve pratik püf noktalarla hızlı bir şekilde yemek yapmayı öğrenebilirsiniz. Tüm bildiklerinizi unutarak sizlere yazıda yemek yapmakla ilgili teknik bilgilere yer vermekteyiz
Yemek yaparken mutfakta mutlaka bulunması gereken temel olan bazı araç ve gereçler vardır. Bu araç ve gereçler genel olarak her yemek yapım esnasında kullanılan eşyalardır. Elbette ki yapılacak yemeğe göre kullanılacak araç ve gereçler de değişkenlik gösterebilmektedir.
Önemli olan bu araç ve gereçleri pratik kullanarak hem lezzetli hem de zamandan tasarruflu basit bir şekilde yemek yapabilmektir.
Her birey özellikle de ev kadınları yemek yapmayı öğrenmek istiyorum cümlesini mutlaka kurarlar. Artık böyle bir kaygıya gerek yoktur. Sadece basit, pratik teknikleri bilmeniz yeterli olacaktır.
Farklı ölçülerde yer alan tencere ve tavalar, şef bıçakları, ölçü kapları, kesme tahtası, pişirme araç gereçleri, sebze soyacağı, blender ve su ısıtıcı yemek yaparken iyi kullanmayı bilmeniz gereken ve her mutfakta bulunması gereken araç gereç listesidir.
Yemek yapmak için ihtiyacınız olan en önemli araç bıçaktır. Çünkü sebzeler ve diğer ürünler yemek yapmadan önce küçültme yani doğramaya gereksinim duyarlar. Dolayısıyla kullanacağınız bıçağı çok iyi kullanmanız gerekir. Dilimleme, doğrama ve basit kesme tekniklerinin bilinmesi lazımdır.
Farklı ölçülerde bulunan tencere ve tavaları da iyi kullanmayı bilmeniz gerekir. Yapılacak yemeğin miktarına göre tencere ya da tavanızı seçmelisiniz. İki kişilik bir yemek yapacaksanız küçük boy tencere ya da tava tercih edebilirsiniz. Tencere ve tavanın farkını da bilerek yapılacak yemeğe göre bu tercih söz konusu olmalıdır.
Örneğin sulu tencere yemeği denilen tarzda yemekler yapacaksanız tencere seçmeniz daha uygun olacaktır. Sulu olmaktan uzak daha katı bir kıvamda yemek yapacaksanız tava tercih edebilirsiniz.
Yemek yaparken bazı teknik ve yöntemleri iyi bildiğiniz taktirde daha rahat ve daha kolay yemek yapmış olacaksınız. Özellikle de sıfırdan yemek yapmayı öğrenmek bu pratik teknik ve yöntemleri bilmekten geçmektedir.
Teknikler arasında kendi suyuyla bir yemeği pişirmek yer almaktadır. Bu yöntem yemeğin daha lezzetli olmasını sağlamaktadır. Özellikle tencerede pişecek bir et yemeği yapıyorsanız mutlaka yemeğin kendi suyunu salmasını beklemelisiniz.
Haşlama tekniği de iyi bilinmesi gereken yöntemler arasındadır. Özellikle bir yemeği haşlama tekniğiyle pişirecekseniz suyun kaynama noktasında yer alan kabarcıkların yukarı çıkıp dağıldığını görmelisiniz.
Fırınlama yöntemi de birçok yemek için tercih edilmektedir. Deniz ürünleri, sebzeler, et ürünleri, kümes hayvanları pişirmek için fırının içindeki ısı yemeğe ayrı bir lezzet katmaktadır. Bu yöntemde fırının derecesi, fırında pişirilecek yemeğin tercih edildiği tepsi ya da cam kaseler, fırının kapağının sürekli açılmaması gibi çeşitli ayrıntılara çok dikkat edilmelidir.
Izgara, soteleme, buharda pişirme, kısık ateşte kaynatma, vakumlama, ön haşlama gibi teknik ve yöntemler yemek yaparken iyi bilinmesi gereken seçenekleri içermektedir.
Yeni başlayanların yapabileceği kolay yemek listesi bir hayli kabarıktır. Zengin mutfak içerisinde basit yemekleri yeni başlayanlar rahatlıkla yapabilmektedir.
Umarız bu yazımız sıfırdan yemek yapmayı öğrenme uğraşınızda size yol gösterebilmiştir. “Yemek yapmayı öğrenmek istiyorum” diyorsanız tüm bu tavsiyelerin yanı sıra yapabileceğiniz en eğlenceli şey ise kendi sevdiğiniz yemeği, kendi beğeneceğiniz en iyi şekilde yapmaya çalışmaktır. Bu sayede sevdiğiniz bir şeyi yaparak motivasyonunuzu koruyabilir ve yemek yapmayı öğrenebilirsiniz.
Yazar: admin
Görüntüleme: 582 defa
Kategori: İncinin Mutfağı
Yayınlanma Tarihi: 15 Mart 2022
Türkiye'nin en iyi radyosunu sende hemen dinle.
inci
Artik yemek yapmayi bilmiyorum demeyecek kimse bu yaziyi okuyan herkes yemek yapacak :)
admin
CANIM HHER KESİN EL LEZZETİ BİR OLMAZ SENİN YEMEKLERİNİN HASTASIYIM CANIM BENİM